donderdag 12 september 2019

Sportklassen 4.0

Beste thuisfront

Vandaag werd het een "fiets/oorlog/strand/feestdag"!
Laat ons bij het begin beginnen.
Na onze buikjes aan de ontbijttafel rondgesmuld te hebben, mochten onze fietsen eindelijk van stal!
Op ons stalen ros trokken we richting Diksmuide. Netjes achter elkaar, onze fluohesjes blinkend onder een stralende zon, trapten we ons te pletter doorheen het vlakke Vlaanderenland.
Onze bestemming: de Dodengang.
Ter plaatse kregen we een geschiedenisles van een ancien, de papie. De kinderen luisterden geboeid en werkten als volleerde studenten en onder het goedkeurend oog van de juffen, mee.
Nadien konden we de sfeer opsnuiven in de ons alom bekende loopgraven. De missie was meer dan geslaagd want alle kinderen waren onder de indruk.
Tijdens de terugkeer langs de oude spoorwegbedding hadden enkelen het zeer moeilijk en gingen het gevecht aan met een strakke tegenwind, anderen leken getrainde coureurs en keerden met de vingers in de neus terug.
Aangekomen in ons sportcentrum wachtte ons een heerlijke maaltijd. De Vlaamse klassieker "Vollevangmeefrietuh" werd meer dan gesmaakt.
We konden er maar niet genoeg van krijgen dus haalden we weer, ons ondertussen goed gesmeerde bolide, boven. Deze keer werd de tocht niet zo lang, gelukkig, oef, 😜, want we hadden een middagje beach fun gepland.
Gepakt en gezakt met strandlaken, zonnemelk, bikini, zwembroek, beach volleybal, kubbt en een goed boek kwamen we ter plaatse. De meeste duimden opdat de rode vlag niet gehesen was en ze hadden geluk. Aan de horizon wapperde een gele vlag. Voor de juffen en de meester het goed en wel beseften, sprong driekwart van de groep gehuld in de fleurigste kleuren volgens de laatste badmode, het ruime sop in, gade geslagen door twee "privΓ© ingehuurde" lifeguards. Het werd een verkwikkende duik. Na ons vieruurtje, in gezelschap van talrijke meeuwen, vonden we terug de kracht om naar huis te fietsen.
Na het verorberen van een heerlijke kalkoenkebab, was het tijd om de zandkorrels van op onze kruin tot tussen onze tenen weg te spoelen. De valiezen werden al voor driekwart gemaakt en de dancing shoes werden opgeblonken. Iedereen stond te popelen om te feesten.
Het werd een fuif van jewelste. Van wie zouden deze "feestbeesten" dat hebben, vragen wij ons af 🀨🧐😜😜😜😜😜😜
Moe maar voldaan trokken we bezweet naar onze bedden ... we zullen morgenvroeg weer onder de douche vliegen 😜😜😜😜

Op naar de laatste dag, we zullen snel jullie knuffels kunnen ontvangen!

We zien elkaar bijna terug lieve mama en papa
xxx























Ik post je een boodschap!

Fijne paasvakantie iedereen!   Baptiste: