woensdag 11 september 2019

Sportklassen 3.0

Liefste, trouwe bloggertjes

Vooreerst dankjewel voor de vele views, we voelen ons zeer vereerd!
Vandaag werd het een heel bewogen, verrijkende, leerrijke maar zeker ook vermoeiende dag.
De dageraad onthulde een bewolkte hemel maar die lieten we niet aan ons hart komen. Voor we het wisten, weliswaar na een stevig ontbijt, stonden onze optimistjes klaar om opgetuigd te worden.
Na de twee voorbije zeildagen waren we aan ons proefstuk toe: we mochten vrij zeilen uiteraard onder het waakzame oog van onze ervaren monitoren. We genoten met volle teugen - wat een heerlijk gevoel - om de wilde baren van het ondertussen bekende Spaarbekken te mogen trotseren. Slechts enkelen waren iets minder moedig om de Regatta aan te vatten. Desondanks mag het gezegd worden: de Klaverzeilers hebben hun talenten stevig tentoon gespreid!
Tegen de middag trokken we met z'n allen richting eetzaal waar we onze lege buiken konden vullen met een dampende kom brunoisesoep, gevolgd door visnuggets vergezeld van puree en prei in de room (deze laatste werd door sommigen minder gesmaakt 😜). Een ijsje ging er bij iedereen als laatste gelukkig wel vlotjes in.
Na het eten konden we even op adem komen op onze kamer, maar de meesten kozen voor het aangeboden vrij spel. Voetbal-, beachvolley- en verstoppertjesgeluiden weergalmden over het terrein.
Om een plots opkomende regenvlaag het hoofd te bieden, namen we even plaats in het ruime leslokaal om er alles te leren over de delen van de haven en de vissen die in de Noordzee te verorberen zijn. Voor deze inspanningen werden we nadien beloond met een wafel en een sapje alvorens we in groep, netjes per twee, een korte tocht aanvatten naar het IJzergedenkteken om het Ruiterstandbeeld van koning Albert I te bezoeken. Daar werd ons vakkundig de herkomst en historische betekenis uit de doeken gedaan.
De nabijgelegen sluis "De Ganzenpoot" werd het didactisch kader voor de volgende leerrijke stop.
De weergoden vonden het welletjes wat het leren betreft voor vandaag want ook zij zetten de sluizen onverbiddelijk open. Tijd om terug huiswaarts te keren.
Na een verkwikkende douche werden we alweer aan tafel verwacht. Daar serveerden ze, hoe kan het ook anders, een overheerlijke maaltijd: wrap van kip met knapperige groentjes.
Kort daarna wachtte ons als laatste de avondactiviteit: een op maat gesneden quiz! Alweer zetten alle leden van de zeilgroepen hun beste zeiltjes voor. "De kapseizers" wonnen nipt met maar liefst 74 punten. Vooral de muziekronde werd enorm gesmaakt. Iedereen: deelnemers, organisatoren, jury en toevallige passanten amuseerden zich te pletter.
De juffen, meester, mamie en papie wonden er geen doekjes om, ze waren reuze
trots op onze prestaties van deze dag.
Als absolute beloning mochten we onze post blij in ontvangst nemen.
Moe, trots, volleerd en vooral uitgeput zochten we onze bedjes op.

Tot morgen ... geeuw ... mama en papa
xxx


Ik post je een boodschap!

Fijne paasvakantie iedereen!   Baptiste: